“Villa G01” Sardinia`s new generation luxury villa

“Villa G01” Sardinia`s new generation luxury villa

Öznur Pınar ÇER and Danilo PETTA, the founders of Mask Architects designed the “Villa G01” "Rock and Cave" special, unique luxury villa with panoramic sea view, located in one of the most exclusive areas of Northern Sardinia. The “Villa G01” villa was designed to ensure the sustainability of the local architectural and material texture of Sardinia, using today's technology with robotic construction technique.

Öznur and Danilo have aimed to ensure the sustainability of the existing texture by combining the inspiration they draw from the architectural texture of Sardinian works of Jacques Cuelle with their own architectural style and the birth of this old-new combination with today's technology. Their aim is to realise a design using a local architectural style which is organic, having natural textures, using local materials but not the same used before. The villa designed by them is re-characterised harmoniously with the existing local architecture style using environmental opportunities. The villa is not only carrying your daily routine lifestyle but also “Villa G01”  for them should give you inspiration and remind you of your memories about the experiences. It generates an atmosphere of slow, laid-back summer living, encouraging mindful connection with family, friends and the freedom to exist peacefully in nature.

The villa concept is distinctively named “Villa G01” in accordance to its inspiration and overall appearance. Fully respecting Sardinia's architectural style, this property is surrounded by a large garden measuring 4,000 m2, internal surface area 592,00 m2 and is perfectly integrated into its natural environment, nestled between rocks and vegetation, as well as bordering the beach and its crystal-blue sea. The living area consists of a large living room which is connected to the pool and landscape by foldable windows, which creates a very bright entrance of light thanks to the large windows open onto the verandas, dining area and lounge. The main villa design is centred around the wall which is located In the main living room are the main body structure and organic finished stair for the cave on the first floor, is clearly a private empty space that suggests silence and meditation or to passing religious moments, it is an architectural citation of typical Pre-Nuragic Sardinian cult spaces carved on the rocks, the domus de janas ( ‘’fairy houses’’). The Villa is characterized by elegant textures, refined interior décor and prime traditional finishing. This design curve centre is to start to disrupt from the main living room at the wall. The design philosophy we use as the "main magnetic curve" is shaped around this wall which has included in it the main structure and accessibility for the cave terrace to give the main design direction to create indoor and outdoor space distribution and division perfectly with the landscape. Exterior Shell which materialized traditional finishing reminds you such as "rock house". The cave at the roof is inspired from local Sardinia´s rocks which have a void such as by natural occurring. Through a void, users are able to access the terrace floor for sunbathing or lounges sitting areas. Thanks to its feature of being a roof which has pieces that are able to go down that enables you to walk on it. Users can enjoy the panoramic view day and night. The view of the surrounding can be seen from the roof terrace. The villa is nestled in a large and well-kept blooming garden, intelligently designed and conceived, and bordering the amazing seashore. The forest atmosphere gently embraces the house guaranteeing an innate sense of tranquillity, vivid colours and inebriating aromas. The outdoor garden is designed such as a natural forest with natural stones and local plants. With panoramic views, you can expect to view beautiful sunrises and sunsets all around. Relaxing generous outdoor spaces are ideal for alfresco entertaining and for admiring the crystal water and the gleaming yachts from the cage terraces, lounges sitting areas or from the panoramic equipped roof surface.

 

 

A five-bedroom and daily living areas re-generated exclusive sea-front villa built for the client to enjoy with their family and friends, the breezy dwelling celebrates its spectacular view from a grounded viewpoint blended into a sensitively landscaped, un-interrupted design garden that screens with a private dock and direct access to a white beach. One of the bedrooms is actually a spa, an ideal place for those who love to relax, as it features a cosy sauna and a massage area. Moreover, the bedrooms' windows offer lovely views and unforgettable horizons. All the bedrooms enjoy great brightness thanks to the large windows open directly onto graceful outdoor lounge areas that enhance the sense of continuity between the interiors and the outside. The entrance of the services people and all accessories function is positioned on the left side at -1 floor accessible directly by car, is also 30mq storage, rooms of services persons is located in this area on the opposite part of the main entrance. Through the featured pool provides continuity and transition between the interiors and exterior with foldable curtain walls, that the user can open to give a sense of maximum openness in the living room. The swimming pool will act like an infinity pool in which at numerous angles the swimming pool lines up with the sea and seems as the pool drifts off into the sea. A seemingless transition between home and into the sea. The organically shaped stunning swimming pool is surrounded by outdoor activities such as an outdoor kitchen with a big dining table, outdoor cinema, sunbath and multipurpose area. Is the first pool of this kind and complexity with 5 different water depths, constructed using KUKA robotics milling. The blocks of high-density Polyurethane 4x4mt are modelled by robots in a different place, transported in the site and composed using special steel structure and varnished with a resin named gelcoat.

 For fitness, we also provide a private outdoor gym area for enjoying the benefits of outdoor physical activity which is contained between vegetation and the beach atmosphere. The villa also includes a basement staff quarter, dedicated to service staff, underground car parking, laundry, storage, sauna and cinema room.

%d bloggers like this: